gode råd og nyttige tips
 

Booking:

Sørg altid for at have en skriftlig aftale med Ruths Festmusik i god tid inden festens afholdelse, på den måde undgås misforståelser om møde- og sluttider, din adresse, lokaliteten hvor festen afholdes - og honorar.

1. Du ringer og aftaler en dato med Ruths Festmusik. (Hvis du ringer til 40 11 07 86, vil det altid være Ruth selv, du får i telefonen)
2. Du får tilsendt en skriftlig bekræftelse i 2 eksemplarer, som begge underskrives og returneres i vedlagte svarkuvert.
3. Du får det ene eksemplar retur i underskrevet stand, som din kopi af aftalen.

Hvad er så "i god tid?"
Alt er relativt, men fester som konfirmationer, der afholdes inden for en stærkt tidsbegrænset periode, er naturligvis hurtigt overbooket, så der er det en rigtig god idé at være på forkant - således er bestilling 1 - 2 år inden festens afholdelse ikke spor for tidligt.

På mere individuelle datoer, såsom afholdelse af  bryllupper, sølv- eller guldbryllupper, jubilæer mv., er det ofte "i god tid" ½ - 1 år i forvejen.

Du er naturligvis altid velkommen med en uforbindende forespørgsel på en dato, men du kan kun sikre din fest med en gensidig underskrevet aftale!
 

Sidste afpudsning:
Der er altid en masse små detaljer, der lige skal sættes på plads, inden den endelige fest kan løbe af stablen - gode idéer, man har gået og fået, siden man skrev aftalen om musikken til festen, og så videre. For at sætte Ruth ind i disse tanker er det en god idé at ringe til hende 1 - 2 uger før festdatoen og dér lægge de sidste brikker i puslespillet på plads. Er der evt. ændringer i spilletiderne, er det selvfølgelig yderst vigtigt at ringe så hurtigt som mulig, så man ikke går fejl af hinanden.

Ruths Festmusik ankommer til lokaliteten ca. en time, før gæsterne er inviteret. Så er instrumenterne opstillet og lydprøven overstået, inden gæsterne ankommer.


Sangtekster:
Husk, at MUSIKKEN ALTID skal have et eksemplar af gæsternes (og/eller værtsparrets) medbragte sange så hurtigt som muligt, inden festen starter, det er IKKE nok, blot at tjener og /eller køkken har modtaget sange og/eller sangskjuler - erfaringen siger, at det ikke altid virker efter hensigten.
AFLEVÉR DERFOR SELV ET EKSEMPLAR TIL RUTH - I GOD TID!


Plads til musikken og skik og brug:
HUSK, at musikinstrumenterne fylder op. Minimumsmålet er 2½ meter i bredden og  2 meter i dybden. Der kræves ikke decideret scene.
Bedste forhold opnås dog med en plads på 3-4 meter i bredden og  2-3 meter i dybden.
Der skal være mulighed for el-tilslutning af 230 volt. Ét ubelastet udtag er nok.

Husk, at al trafik på "scenen" er uheldig, ikke kun fordi det ikke er særlig venligt over for den arme musikant, men det kan - ud over at være distraherende - være direkte farligt. En spildt genstand eller tabt kuvert kan forårsage stor skade på både musiker, gæst og instrumenter; det er en arbejdsplads, hvor stærk strøm indgår som en del af udstyret. Når du vil henvende dig til Ruth, skal du gå tomhændet hen foran hende (med mindre du bringer HENDE drikkevarer - selvfølgelig).
Det er også både høfligt og venligt at vente med at tiltale musikeren, til hun er færdig med sin sang.

Husk også, at "scenen" IKKE er gavebord. Gavebord bør indgå i planlægningen og stilles op i lokalet samtidig med alle øvrige borde i festrummet.

Børn har selvsagt ikke adgang på scenen - det er ganske enkelt for farligt!
(For de kan  jo (selvfølgelig) ikke lade være med at pille, det er  jo spændende med alle de knapper og tangenter).


LYD - og afstand til gæster:
Det kan ikke undgås, at musikken "siger noget" - det vil sige, at de gæster, der sidder i umiddelbar nærhed af højttalerne, godt må kunne tåle lidt lyd. Gæster, der gerne vil kunne snakke "ugenert" sammen under festen, bør nok placeres med omtanke, lidt væk fra højttalerne - ligesom de, der "elsker" lyd (ofte den yngre generation), med fordel kan sidde lige op ad musikken.
Alt dette skal nævnes, men også at Ruths Festmusik altid er blevet rost for netop at moderere lydstyrken, så den er tilpasset den enkelte fest optimalt. Ikke mindst gæster med høreapparat har ofte haft rosende ord med på vejen til Ruth, for at "skåne" deres følsomme apparatur.


Festens "drive":
Det er ikke alle, der er vant til at "styre" et fest-forløb. Føler du, at du er en af dem, skal du ikke fortvivle - hjælpen er nær!
Du kan trygt overlade styringen af din fest til Ruth. Hun er topprofessionel og har mange års erfaring i alle slags fester.
Du skal bare tage en snak med Ruth om det, og sammen aftaler I, hvordan festen skal forløbe - så sørger Ruth for resten!


Børn til fest:
Selvfølgelig er der plads til børnene, når der skal festes, men det er ikke altid uden problemer. Børn er ikke gearet til at feste som voksne, og dette faktum bør man tage højde for, hvis det er en "voksenfest", der skal afholdes. De bliver alt for utålmodige, når de tvinges til at være "voksne" i mange timer ad gangen - det kan de ikke - og det kan man heller ikke forlange. Ruth kan berette om mange fester, der er gået i "skuddermudder" på grund af dårlig "børneplanlægning".
Et godt råd er at engagere et familiemedlem, der vil "ofre" sig for børnene under festen. Planlæg i god tid et sideløbende børneprogram, som kan aktivere og underholde de små poder, imens de øvrige festdeltagere holder taler, synger fællessange og spiser - i noget, der kan forekomme som evigheder for børn.
Lad "tante eller onkel" tage dem med lidt udenfor ind imellem, til et boldspil, et orienteringsløb eller en skattejagt f.eks., lav små konkurrencer med små præmier, lad dem opføre et lille skuespil eller lignende. Kun fantasien sætter grænser.
Man kan selvfølgelig også prøve at booke en professionel børnepasser til festen, eller - alternativt - lad børnene blive passet hjemme hos sig selv, hvis det er det, de egentlig helst vil.
Men se det i øjnene: Børn keder sig hurtigt til de voksnes fester!


Lær at danse brudevalsen
Her kan du downloade en side med valsetrin  

 

HUSK: Dette er bare gode råd til din fest!